Vad har hänt med Idol 2008?

Sitter och tittar på idol och kan inte hjälpa att min första tanke när man kikar på killarna är att de är väldigt feminina i år. Är det bara jag som får den känslan? Sången är det ju hög klass på iallfall!



Godnatt!

Lite om mig!

Jag tänkte att ni kanske är lite nyfikna på vem jag är (om inte så behöver ni ju inte läsa klart)!



Jag heter Lovisa, är 20 år gammal och är bosatt i mysiga Malmö. Här pluggar jag Fastighetsmäklarprogrammet och Arkitektur.
Jag brinner verkligen för resor! Och försöker att resa så mycket som min studentplånbok tillåter=) Älskar språk, nya kulturer och nya människor. Mina resor är inte bara charterresor till sol och bad utan jag försöker att variera resmål och aktiviteter. Helst åker jag på äventyrsresor där man planerar så lite som möjligt. Gillar att vara spontan!

Därför kommer min blogg mycket att handla om mina resor!
Men också om

* Mode
* Shopping
* Mina åsikter
* Utbildning
* Jobb
* Pyssel
* Arkitektur/ inredning
* Personligt



Jag skulle väl vilja kalla mig kreativ ,och har en hel del idéer som jag vill dela med mig av! Är det något mer ni undrar över så var inte rädd för att FRÅGA!=)






                                                                                              Kram


Busy day

Ojj, imorgon har jag mycket på schemat!

08.30 Barnvakt för Lisen
13.00-15.00 Föreläsning i skolan
15.00 Möte på drivhuset för att prata igenom vår affärsidé
18.00 Vin på lilla torg med tjejgänget (jag, Ylva och Celie)
20.00 Förfest i Västra Hamnen
22.00 Kåren

Hoppas jag orkar/hinner med allt=)



Liten bild på trollungen Lisen



Är hon inte för söt?

One night in Copenhagen

Ja då var det ju dags för min, Ylvas och Celies tjejkväll i Köpenhamn! Vi åkte dit tidigt för att kunna komma in gratis, som de fattiga studenter vi är. När vi kommer innanför dörrarna på Vega till garderoben hänger där 5 jackor (!!). Inte riktigt vad vi hade väntat oss. Jo vars för att vi var tidiga (tolvtiden) men lite fler människor hade vi ju räknat med att få se. Som tur var fylldes alla tre våningarna upp inom en timme, och då var det packat med folk! Kul! Vega är verkligen ett ställe att rekommendera!


Lite bilder från kvällen...


(Jag och Celie, på väg till tåget)



(Celie och Ylva på centralen)


Alltid lika kul i Köpenhamn:-)

På söndagen var jag på lägenhetsvisning i Västra Hamnen, jättefin lägenhet med 5 meter i takhöjd (..!). Men tyvärr för dyr.. 5200 kr/mån för en 1:a på 37 kvm, lite för mycket! Men det intressanta var killen som visade lägenheten, vilken karamell! haha! Ser du detta så hör av dig;)



Lovisa

Snabbspolning

Ja det har ju varit lite dåligt med uppdateringar från min sida på sista tiden. Men det beror på att jag haft en hel del att göra.

* varit på lägenhetsvisningar
* pluggat
* varit hundvakt
* fikat
*städat
* festat i Köpenhamn

Så här kommer en lite snabbspolning av de senaste dagarna..



Style by Me - Saturday



¤ Jacka - h&m
¤ Tunika - Gina
¤ Shorts - h&m
¤ Strumpbyxor - Lindex
¤ Stövlar - Johansons skor
¤ Väska - Marc Jacobs
¤ (klocka från DKNY)


Sedan kom vår efterlängtade kväll i Köpenhamn!:D (nytt inlägg)


Hata och avskaffa fotbollen

Jag är så arg! Arg för att fåniga personer med fåniga åsikter ska få göra så här. Hela Malmös poliskår har precis motat bort massa fotbolls-supportrar (Helsingborg). Det har tydligen varit någon fotbollsmatch som vissa personer tydligen inte klarar av att se utan att ta till våld och bråka för ingenting! Varför?
Tänk vad mycket pengar som går åt till alla poliser som ska samlas för att ta hand om barnsliga människor som kallar sig fotbollsfans. Fy och skam på er! Polisen har viktigare saker för sig. Och känner man att man absolut måste uttrycka sin åsikt om det andra laget, så snälla: SKRIV istället. Då blir inte folk skadade!

Avskaffa fotbollen tycker jag! Sporten medför bara problem nu mera. Hur kommer det sig att andra sporter klarar sig utan sådana här incidenter? Tacka vet jag bilsport!

(detta gäller förstås inte de få fotbollsfans som är fredliga)






(båda bilderna är mina privata, tyvärr blev den sista väldigt suddig)


Och för er som inte bor i Malmö: Det är i vanliga fall en väldigt trevlig stad som jag trivs i!

Tack för mig
Isa



Hur får man tiden att räcka till?

Vi har alldeles för mycket i skolan just nu! Hur har de tänkt att man ska hinna med allt? Vi har suttit minst åtta timmar idag, men känner oss fortfarande inte färdiga!! Hur gör alla de andra i klassen? De finns ju de som pendlar tre timmar (...!) till skolan varje dag! Hur hinner de med allt? Min tid räcker inte till iallfall!

Nu har vi fått en tid på Drivhuset på onsdag nästa vecka. Ett ställe där de hjälper folk att starta eget företag. Så nu ska vi snart presentera vår företagsidé!=) Jag vet att ni är nyfikna, men ni får inte veta ännu

Den som väntar på något gott...!


Hoppas ni haft en bra dag!

Malmös bästa second hand-butik

Solen var på besök idag och det var lite sensommar-känsla i luften, underbart!! Jag och Celie satt och pluggade större delen av dagen och tyckte att vi hade gjort oss förtjänta av en fika på uteserveringarna på Lilla Torg=)
På vägen snubblade vi in på Goddam!, en superbra second hand-butik här i Malmö (tvärgata till Stortorget). Och gissa vad jag hittade? En supergosig päls! För "ynka" 600 pix, vilket fynd! Så nu ska jag inte frysa i vinter!




Har för övrigt hittat min favoritblogg för stunden! En blogg om Maria som bor i Tokyo (såå avundsjuk på henne..!). HÄR kan ni läsa om henne!


Godnatt för er som ska sova!
Själv ska jag titta på Wanted och äta popcorn=)

Följ min blogg!

Följ min blogg med bloggkoll

Klicka ovan!

doggy walker

Åhh, idag har jag varit och hälsat på hundarna jag ska passa i helgen. Supersöta! Totto och Emma hette de om jag inte misstar mig. Ser verkligen fram emot det här. Precis en sån ras jag funderat på att skaffa mig. Så nu är det väl upp till bevis hur det funkar=) Två små Yorkshire Terrier.



Nu ska jag laga mat som jag ska ta med till skolan imorgon, blir pasta Carbonara! mmm..!

Kram

Roadtrip i USA

Längtar tillbaka till paradiset! Nu i höstrusket så skulle det inte sitta fel med en resa... Gjorde ju en otrolig resa i somras med Elin (som du kan läsa om HÄR) till The land of Dreams, USA.
Vi flög till L.A. och åkte runt i en skruttig bil utan ac till bland annat Las Vegas, San Diego, Sacramento.
Trivdes såå bra och vill verkligen tillbaka! Det var helt U N D E R B A R T!




(Jag och Elin på Rodeo Drive, Los Angeles)





(Las Vegas, Nevada)





(Vårt hotellrum i LV på Luxor)




(Serious shopping på en känd vintage-marknad i Los Angeles)

Elin, Jag, Karin, Petra - deras blogg från Los Angeles kan du läsa om HÄR





(Elin, me, Ashleigh, Kathrin in L.A)


SAKNAR LA!

Ni kommer att få höra mycket om resor ifrån mig.
Min stora PASSION


Vill bo här!

Åh! Mitt frekventa lägenhetssökande går inget bra. Men nu hoppas jag på en lägenhet i Västra Hamnen. Helt underbart, precis vid havet med utsikt till Köpenhamn och över Öresundsbron.Visst är det vackert?





Nu gäller det bara att övertala dem att just jag ska få lägenheten (vilket inte är så lätt)! Ska ringa och trakassera dem imorgon:)

Godnatt!

Lägenhetsvisning

Hej!
Nu ska jag kika på en lägenhet i Ribersborg. Jättefint är det där! Nära havet och allt. Hoppas att den är fin!!=) Men den är liten... antagligen för liten! Kan man bo på 26 kvm? Alltså jag förstår ju att man KAN. Men är det inte lite för litet? Hur stort har ni det hemma? Och jag vill ju ha ett riktigt kök!




Önska mig lycka till;)


Den är klar!

Ja nu äntligen ska jag få ny bloggdesign, härligt! Hoppas att ni blir lika nöjda med den som jag är! Tror att den kommer på tisdag:)

Nu är det snart dags för mig att dra mig tillbaka till Malmö.. Men åker imorgon bitti=) Måste ju ha hjälp av pappa med arkitektur-uppgiften. Ska måla en fasad och beskriva den i en text. Någon annan som kan hjälpa mig?
Så det är i princip så tråkigt jag ska ha idag.. plugga arkitektur.



Hoppas ni får en underbar dag!


Malmö-Halmstad-Göteborg

På två dygn har jag hunnit med tre städer! Jag har hälsat på min farmor och farfar i Halmstad och är nu i Göteborg hos familjen=)

Min farmor är den roligaste och underbaraste människan jag känner (ca 1.40 lång)! Jag måste visa er hur en konversation med henne kan se ut:

(läkaren till farmor)

- Vi kan ju skaffa dig ett par hörapparater så att du hör bättre...
- Vem ska jag lyssna på? Jag går ju bara hemma med min man. Och han säger ju inget värt att höra ändå!

(farmor till mig)

- Jag kan väl erkänna att jag har ganska så bråttom jag med.. Men nu när jag är pensionär har jag ju inget att ha bråttom till längre, så nu är jag lugn som ett lamm.

Det är så roligt när farfar alltid går och skriker på farmor för att hon hör så dåligt, efter tredje gången när hon fortfarande inte hört vad han sa, ger han upp=)
Men hon ska inte ha hörapparater inte! Nejnej, sånt "trams" kan man ju inte ha!
Den absolut mest envisa personen jag känner.

När vi firar födelsedagar sjunger hon alltid:

- Må hon leva ut i många lyckliga år! (istället för "I hundrade år")

Eftersom hon bestämt sig för att bli över 100 år. Och självklart blir hon det! Med lite vilja så går allt=)



Det är min lilla farmor det!


Tävla!

Jag är med och tävlar i den här bloggtävlingen..

http://thecrapshack.blogg.se




Shopping

Usch, idag är det tidig skoldag.. men går bara två timmar idag så det är ju helt okej=)

Sen ska jag, Ylva och Celie shoppa! Ser jag fram emot. Vill hitta någon fin klänning jag kan ha på mig nästa helg då vi ska till Köpenham (åker dit nästan varje helg nu när man bor så nära). Någon som har något förslag? Hittade den  här underbara på internet, men tyvärr lite fel årstid..




Sen ska jag till farmor i Halmstad! WIIEE


Man behöver gråta

Att gråta är bra, man behöver gråta. Gråta ut allt negativt för att fylla upp det med roligheter!
Vissa har det väldigt svårt. Vilket får mina vardagsproblem att blekna avsevärt. Vad många kämpar det finns! Folk som har världen emot sig men står upp ändå. Folk som är starka och står emot. Beundrar er, kämpa vidare!

Sänder en tanke till Madeleine och hennes anhöriga.. Hon var verkligen en kämpe med positiv anda, starkt.






Danica Patrick.James Franco

Måste bara hylla två personer jag beundrar!
Danica Patrick för att hon är så grym! Jag vill också bli en racerförare=) Och måste väl erkänna att James Franco blev nominerad för att han är så snygg;) visst är han? Visste ni förresten att han har svenskt ursprung?




Isa

JAAA!

I helgen ska jag åka hem till min familj i Göteborg!=) Saknar mammas mat och min lilla prinsessa! Kanske ska förbi farmor i Halmstad också, wiie!



(my lovely family)



God Natt!

Jag är rik

Jag är rik för att jag lever och är frisk! Den känslan är den viktigaste. Ibland glömmer jag bort det och börjar listan med ytliga bekymmer. Men jag har hälsan i behåll och lever i en, kanske inte perfekt men en fri värld. Jag kan göra vad jag vill!

Tänk på det när något svårt dyker upp! Det försöker jag göra, även om det alltid inte är så lätt=) Man blir ju enkelt insnöad, så att säga.



(Här är Nisu, 12 år och hennes mamma)


Kom på det när jag satt och kikade på kortet på mitt fadderbarn i Nepal. Hon är så lycklig för att hon få gå i skolan! Och här sitter jag och gnäller för att jag måste plugga. Skärpning på mig!

Hoppas att ni också tänker med lite perspektiv=)

♥ Isa


Arkitektur.Kommunikation.Resor

Idag har jag gjort absout ingenting. Visst är det härligt iband? Men jag är oerhört rastlös av mig, behöver komma ut, stressa och prata med människor! Tyvärr så behöver jag ju plugga till vårt projektarbete. Jag, Celie och Ylva har bestämt att vi ska ha skrivit en sida om varje ämne som vi sedan sammanställer.

* Intern kommunikation
* Extern kommunikation
* Tjänstekoncept

Någon som har en aning om detta??

Funderar också på om jag hinner gå min arkitekturkurs utöver mäklarprogrammet.. Vet inte hur jag ska få tiden att räcka till! Men vill ju så gärna gå kursen=( Kanske får ta den nästa termin när vi (förhoppningsvis) har lite mindre att göraö

Jag sitter mest och kollar på olika resor, det är mycket roligare att få drömma sig iväg. Funderar på att åka på språkresa med STS till Tokyo i sommar. Kanske kan vara något? Eller NY?



(Tokyo överst, samt NY under. Riktigt tråkigt att se World Trade Center på de gamla bilderna...)


Men visst ser det helt underbart ut? Någon som varit i de två städerna? Andra reseberättelser?



Syster Yster

Sitter och kikar i min kalender och kom på det att jag inte kommer att åka hem till min familj i Göteborg på ett tag framöver.. Saknar ju min syster Ella något så fruktansvärt! Det är ju lite svårt att prata med henne i telefonen också eftersom hon tappar fokus efter max två minuter (allt eftersom Barnkanalen tjuter i bakgrunden..).
Men hon är lika söt för det=)

ma cherie



(Första bilden från i år, de två andra är bilder jag tog förra året. Och ja hon är ett litet rödhårigt troll)


För att hålla igång mina språk tänkte jag köpa böcker att läsa lite då och då. Någon som har förslag på böcker på franska och spanska? Som självklart inte ska vara för svårlästa!

Måste bara tipsa er om sådana här "bags"!



Köp en utan tryck och gör ditt eget! Blir jättecoolt och ingen kommer ha likadan. Själv ska jag nog ta en dikt och trycka på!
(för att göra ett tryck kan du bara använda en svamp och trycka textilfärgen genom ett papper med utklippt mönster).

Nej nu måste jag återgå till pluggandet! Vi har ju ett projektarbete att lämna in snart..

Kram

Björnbär i soffan

Har precis kommit hem från en kväll som barnvakt. Vilket inte alltid är en dans på rosor. Jag kanske ska ta historien från början....

Jo det är ju som så att jag varit barnvakt i sisådär hela mitt liv. Har jobbat heltid/deltid/halvtid och lite då och då, till och från=) Men då främst i Göteborg eftersom det är där jag växt upp.
Men när jag, för snart ett och ett halv år sedan, flyttade ner till Malmö fick jag ju skapa mig ett nytt kontaktnät med "barnvaktsbarn". Och barnen jag passar nu (främst hos två familjer) är ju helt underbara!

Känns ju som att ha egna barn (fast oftast umgås man ju bara med de små trollen när det är som roligast!) när man anordnar barnkalas eller får bestämma när det är dags att gå och lägga sig.

Så idag klättrade mitt lilla "barnvaktsbarn" upp i knät på mig när hon säg något läskigt på tv. Och då spelar inte lite björnbärskladd i soffan så stor roll. Det går ju inte att bli sur när de är så söta=) eller hur?



Nu är det dags att sova

God Natt på er!

Plugga

Idag ska jag, Celie och Ylva börja skriva på vårt projektarbete i Fastighetsvetenskap, phuu... det blir en låång dag! För er som inte vet det så går jag ju Fastigetsmäklarprogrammet i Malmö. Jag är nu inne på min andra termin. Jätteroligt är det, men nu har vi fått en stor uppgift som vi dessutom inte riktigt förstår. Men det är tur att vi är tre som hjälps åt=)

Jag vill så gärna köpa en hund! Men vad ska man skaffa för ras som första hund? Någon som har något förslag?
Jag vill ha en liten och enkel hund (men ingen chihuahua..! eller någon annan ömtålig och ettrig hund).

Nu när hösten börjar komma så är det ju så roligt att köpa nya höstplagg. Hittade den här på ebay, såå fin alltså!





Kostar bara 29 dollar!

Vill man förändra en kappa eller jacka som man redan har, kan man byta ut knapparna mot ett par nya. Jag lovar att det garanterat förändrar hela kappan! Jag ska se om jag kan ta en bild på min jacka som jag bytte knappar på=)


Nu ska jag iväg och plugga... Hörs senare!


Mysdag med Sex and the City

Fortfarande lite krasslig så det blev en lugn dag. Tittade på Sex and the City hemma hos Ylva, såå bra=) Säsong nr 2 där alla tjejerna fortfarande är singlar. Roligt att se de gamla avsnitten precis när man sett filmen.


Nu precis var det en tjej här för att titta på min lägenhet. Vill ju byta till något större. Tyvärr tyckte hon att min var för liten.. Så nu försöker jag piffa till min lägenhet istället! Bland annat så målar jag om. Har varit beige tapet innan och har nu målat om i klarvitt. Kom då på en idé.
Om du tar ett foto på något du tycker om (eller ett befintligt foto du köpt) och lägger ett skisspapper över (ungefär som bakpapper) skissa sedan av mönstret. Nu skär du ut mönstret i kanterna. Dutta sedan med en svamp med valfri färg över väggen. Och VOILÁ! Nu har du en fin fondvägg som du själv designat. Personligt och superfint!

Lovade ju att lägga ut en bil ifrån Lilla Torg igår. "Tyvärr" hade vi så trevligt att jag helt glömde av att ta något foto. Så här får ni se en bild ifrån Lilla Torg iallfall!


Ut och äta på Lilla Torg

Ikväll ska jag ut och äta och ta ett glas vin med Celie och Ylva på Lilla Torg. Ska bli jättemysigt! Lovar att lägga upp någon bild imorgon.

Fortfarande är jag lika sjuk, inte roligt.. Men det går väl över med tiden. Problemet är att jag inte är så tålmodig=)

Mitt tips idag

Köp eller sy en egen tyll-kjol! Blir jättehäftig effekt under en klänning eller en tygkjol. Du får volym och dessutom kan du använda tyllkjolen precis som den är.

Min ser ut så här...





(inköpt på Tradera för 47 kr!)


Jag ska använda den på en 50-talsinspirerad fest som kommer upp om några veckor=) ska då ha en svart babydoll-klänning över, just för att få fram volymen. Supergulligt!


Kramkram!

Mitt första tips

Idag har jag lyckats dra på mig en riktigt hemsk förkylning, inte alls kul... Men ändå lyckats ta mig utanför lägenheten. Men som vanligt envisas jag med att tro att det går över av sig självt utan vila. Nu gäller det att ta det lugnt, och därmed basta! En massa grön te och citronhalstabletter ska nog göra susen!

Eftersom dagen mest gått åt till att försöka komma upp ur sängen så har jag inga större mästerverk att presentera. Men ett litet, smart tips har jag=) Det är både billigt, enkelt och kul!

För att matcha eller piffa upp din outfit kan du ta en bit tyg (eller sidenband) mönstrat eller enfärgat och knyta runt tofsen i håret. Blir en intressant och rolig detalj som folk garanterat lägger märke till!

Här har jag i en bit av ett svart spetstyg i håret som en rosett (tyvärr är bilden inte så bra, men med lite fantasi så går det). Måste ju också visa mitt senaste inköp, mina söta skor!

Kram på er!








Min blogg

Här tänkte jag skriva lite om hur man piffar upp och gör om sina kläder samt hur man enkelt gör sina egna accessoarer. Även annat smått och gott så som inredning, smycken m.m.

Inspirationen kommer ifrån alla håll och kanter, bland annat klädesbutiker, böcker, online-butiker samt egna idéer och påhitt =)

Måste få skriva av mig och visa alla mina idéer!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Test